F A N K A R

مقالات

پروفیل صنعتی

پروفیل صنعتی

پروفیل صنعتی از ورقه های سیاه در ابعاد و ضخامت های بزرگ ساخته می شوند با توجه به وزن سنگین ورقه ها در ساختار پروفیل صنعتی این پروفیل ها نسبت به سایر پروفیل ها از جمله پروفیل فولادی وزن سنگین تری دارد به همین خاطر به این پروفیل ها، پروفیل سنگین نیز گفته می شود. پروفیل در واقع یک محصول فلزی تو خالی است که از ورق های فلزی از جمله ورق های فولادی ساخته می شود. پروفیل ها انواع متنوعی دارند که برخی از آنها در صنعت درب و پنجره سازی بکار می روند که ظاهر زیبایی را در ساختمان ایجاد می کنند و برخی دیگر هم پروفیل صنعتی است که در صنایع بکار گرفته می شود.

پروفیل صنعتی دارای قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فردی است که در صنایع و پروژه های  بسیار بزرگ استفاده می شود. ما در این مقاله به بررسی ویژگی ها و مزایای پروفیل صنعتی می پردازیم و به شما پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با این محصول محتویات این مقاله را از دست ندهید و تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.

ویژگی های پروفیل صنعتی

همان طور که در متن بالا بیان کردیم پروفیل صنعتی از ورق های فولادی در ابعاد و ضخامت بالا ساخته می شود به همین دلیل این پروفیل ها دارای ابعاد بزرگ و وزن سنگینی هستند که از استحکام و مقاومت بالایی نیز برخوردار هستند.پروفیل های صنعتی با توجه به ابعاد بالایی که دارند در پروژه های بسیار بزرگ ساختمانی به عنوان ستون ها و تیرهای غول پیکر بکار می روند.از نظر شکل ظاهری به صورت چهار گوش هستند که به طور دقیق به عنوان ستون و تیره در ساختمان ها قرار می گیرند. سایر ویژگی های پروفیل صنعتی عبارت اند از:

پروفیل صنعتی ضخامت بسیار بالایی دارد

به دلیل برخوردار بودن از قابلیت جوشکاری اغلب در برخی از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند.

در پروژه های بسیار بزرگ ساختمانی در این پروفیل ها از بتن پر می شود و به صورت ستون در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند.

پروفیل صنعتی در برابر رطوبت و آب مقاومت بالایی دارد و با توجه به ساختاری که دارد احتمال نفوذ آب به بافت آن بسیار پایین است.

یکی از ویژگی های مهم پروفیل صنعتی با سایر پروفیل ها این است که ضخامت و طول اضلاع متفاوتی دارد در واقع اندازه طول آن بیشتر از 12 سانتی متر و ضخامت آن در حدود 6 میلی متر است.

پروفیل صنعتی که به عنوان تیرها و ستون ها در پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد تحمل بار و مقاومت بالایی دارد.

ماندگاری و طول عمر بالایی دارد و با توجه به استحکام خوبی که دارد دچار ساییدگی و سایش نمی شود.

مزایا و معایب پروفیل های صنعتی

پروفیل صنعتی مقاومت سازه را افزایش می دهند این محصول دارای مزایا و معایبی است که در این قسمت از متن به آن خواهیم پرداخت.

پروفیل صنعتی دوام و ماندگاری بالایی دارد اما همیشه در معرض خوردگی و زنگ زدگی هست که همین مساله نیاز به دقت و بررسی بیشتری در انتخاب پروفیل صنعتی دارد.

پروفیل صنعتی در برابر آتش سوزی و تغییرات آب و هوایی مقاوم هست اما در مناطقی که آب و هوای بارانی دارد احتمال خوردگی و زنگ زدگی را دارد که باید در این مناطق مراقبت بیشتری از این محصول را انجام داد.

در برابر هر گونه فشاری مقاومت و استحکام بالایی دارد

این محصول طول عمر بالایی دارد

خاصیت جوش پذیری نیز یکی از مزیت های پروفیل صنعتی به حساب می آید.

در پروژه های مختلف قابلیت اتصال به سایر مقاطع فولادی را دارد.

معایب پروفیل صنعتی

پروفیل صنعتی در بازار با قیمت بالایی به فروش می رسد.

تولید کنندگان این محصول در سطح کشور معدود هستند.

امکان طراحی های ظریف در این پروفیل ها وجود ندارد.

کاربرد پروفیل صنعتی

پروفیل صنعتی ابعاد و ضخامت بالایی دارد به همین خاطر از آن در پروژه های بسیار بزرگ نظیر برج های فلزی، کارخانه های بزرگ، تاسیسات صنعتی و پل ها استفاده می شود. علاوه بر این موارد از پروفیل صنعتی در ساخت تجهیزات صنعتی و ماشین آلات و صنایع نظامی بکار گرفته می شود در این موارد گفته شده کاربرد پروفیل صنعتی با استفاده از متریال های متنوع انجام می گیرد. پروفیل صنعتی با توجه به ابعاد، ضخامت و مقامت بالایی که دارد کاربردهای گسترده ای اعم از به جای ستون برای سازه‌ها، ساخت بیلبوردها و تابلوهای تبلیغاتی کوچک و بزرگ، صنایع خودروسازی و ساخت انواع ماشین‌آلات و ساخت خرپاهای غول‌پیکر دارد.

تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی

ضخامت و ابعاد بزرگ تر یکی از عمده تفاوت‌های پروفیل صنعتی و ساختمانی به حساب می آید. اگر چه ماده اولیه در ساخت هر دو پروفیل، ورق فولادی است اما پروفیل صنعتی نسبت به پروفیل ساختمانی از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است و در ضمن در طراحی‌های بزرگ نیز بکار می رود.

این روزها با رواج زندگی آپارتمان نشینی و افزایش جمعیت روز افزون شهر استفاده از پروفیل صنعتی بسیار رایج شده است و از این محصولات در حوزه مکانیک و مهندسی مواد استفاده می شود. ساخت برج ها و ساختمان های بلند نیازمند اسکلت بندی مناسبی از جمله اسکلت فولادی است که مناسب با ساختمان پروفیل صنعتی به کار گرفته می شود.

سخن پایانی

در زمان خرید پروفیل صنعتی باید به  برخی از ویژگی‌های مختلف پروفیل صنعتی نظیر استاندارد، حالت، نوع، سایز،، قیمت هر واحد و محل بارگیری و تحویل کارخانه یا بنگاه توجه داشته باشید. پروفیل صنعتی دارای ابعاد و ضخامت بالایی است که قیمت آن به عواملی همچون شرکت سازنده محصول، تغییرات نرخ ارز، کیفیت پروفیل، ابعاد آن و قیمت پروفیل در بازار جهانی بستگی دارد. در این مقاله، تلاش کردیم تا ابتدا به تعریفی از پروفیل صنعتی بپردازیم  و سپس به بیان ویژگی ها، مزایا و معایب، کاربردها و در آخر نیز به تفاوت آن با پروفیل ساختمانی بپردازیم.

فرآیند تولید پروفیل صنعتی  با توجه به ساختار و ضخامتی که دارد ، تخصصی و حساس است؛ نکته قابل توجه اینجاست که متخصصان باید براساس دانش لازم در این زمینه بتوانند پروفیل صنعتی را از مواد اصلی و با کیفیتی بسازند که در طول زمان ماندگاری بالایی داشته باشد.